Cinema

  • Tipus: Artístic
  • Cursos: 3r, 4t, 5è, i 6è
  • Núm. places: 7 (min) - 10 (max)
  • Durada: del 17 de setembre a final de curs
  • Horari: dilluns de 16.30h a 18h

Activitat vinculada a Digital Films

Digital Films és una productora audiovisual amb seu a Barcelona, especialitzada en l’educació en el cinema i la cultura visual.

Durant els darrers anys hem dut a terme els tallers anuals De la imaginació a la pantalla, el projecte Primer Cinema i el concurs Participa Méliès, per la fundació “La Caixa, entre d’altres projectes educatius com Filmoteca per a les escoles, per a la Filmoteca de Catalunya o el  Ha! Ha! Ha! Un taller de cinema per desmuntar tòpics, que compten amb el suport de l’ICUB i l’ICEC.

Web:

https://digitalfilms.cat/

https://tallersdecinema.com/

 

Continguts

El cinema és un art que ens permet explicar històries a través d’imatges.

En el taller de cinema oferim les eines per a descobrir com funciona la ficció al mateix temps que la creem. La finalitat és apropar els alumnes a les bases del llenguatge audiovisual d’una forma pràctica i lúdica.

L’activitat és impartida per professionals de l’audiovisual amb material professional de cinema digital.

A la primera part del curs realitzem pràctiques per aprendre l’ús del material bàsic (càmera i trípode) i els fonaments del cinema: practiquem els plans cinematogràfics, l’stop motion, els efectes especials, actuar davant de càmera… Utilitzem Ipads per tal d’agilitzar les dinàmiques en grups reduïts.

A la segona part del curs és hora de posar en pràctica tot el que hem après, i gravem la nostra pel·lícula amb material professional! Descobrim tot el procés cinematogràfic des de la ideació del guió fins el rodatge.

Al final del taller presentem el curtmetratge en un cinema de Barcelona perquè familiars i amics puguin gaudir de la nostra pel·lícula, juntament a les altres escoles que també han participat en el taller.

So, càmera i acció!

Preu

Quota mensual: 25,20€ (setembre) / 50,40€ (octubre a juny)